Dnia 13.09.2014 Wychowanki Ośrodka w nagrodę za aktywne uczestnictwo w projektach pojechały na niezwykłą wycieczkę pod opieką Pań Bożeny i Beaty a także Ks. Dyrektora do Parku Edukacji i Rozrywki "Farma Iluzji" we wsi Mościska k. Woli Życkiej.

Zabawa z magią rozpoczęła się w Lewitującej Chacie Tajemnic unoszonej z jednej strony przez 5 ogromnych balonów. Wnętrze chaty wygląda całkiem normalnie ale ludzie nie mogą utrzymać równowagi a woda płynie do góry. Tu błędnik szalał najbardziej. Dużym zainteresowaniem cieszył się iluzyjny żart, którego dowodem jest smażone danie z głów uczestników wycieczki. Zwiedzając Farmę dziewczęta po raz pierwszy mogły stanąc pod stołem i krzesłem - Meble Olbrzyma były imponujące. Wielu niezapomnianych wrażeń dostarczył Labirynt Luster, Tunel Zapomnienia i Wiklinowy Labirynt z drogą długą i krętą. Zakręcony był także mały domek, w którym po zamknięciu drzwi kręciliśmy się niczym w kole młyńskim.

Repliki słynnych pojazdów filmowych to kolejne miejsce na Farmie Iluzji gdzie czas się nie liczy. Zabawny Złomek i odjazdowy Zygzak McQueen przeniósł nas w świat wyścigów samochodowych, wielkich wygranych w blasku fleszy i wspaniałej zabawy. Przy samochodzie z filmu "Blues Brothers" pozował miłośnik bluesowych przebojów - nasz Ks. Dyrektor. Prawdziwy wehikuł czasu pozwolił na chwilę odpłynąć - powrót do przyszłości był interesujący.

W Zatoce Piratów wśród prawdziwych palm piękne kobiety przybrały postać czarujących syren, a na kolejnym akwenie wodnym uczestniczyły w wyscigu tratw.

Na koniec raz jeszcze rzuciliśmy okiem na lewitujący kran z którego płynęła woda i po 6 godzinach dobrej zabawy i niezapomnianych wrażeń wrócilismy do rzeczywistości....